07. i 08. maja održan Peti Sajam cvijeća i ukrasnog bilja

U podgoričkom šoping molu Delta City tokom vikenda, 07. i 08. maja održan je Peti sajam cvijeća i ukrasnog bilja koji je okupio vrtne centre, cvjećare, rasadnike cvijeća i ukrasnog bilja kao i kreativne radionice koje se bave izradom dekorativnih predmeta i modnih asesoara od cvijeća.

Tokom oba dana sajma zabilježena je odlična posjeta, a izlagači ne kriju zadovoljstvo zbog velikog interesovanja posjetilaca za njihovu ponudu, ali i zbog odlične prodaje.

“U subotu je posjeta prevazišla naša očekivanja pa smo za nedjelju morali dopremiti dodatne količine cvijeća. Posjetioci su se interesovali za sve vrste koje gajimo u našem rasadniku, a vrste koje su se najviše prodavale su bosiljak, ili kako ga Staropodgoričani zovu fasliđan, za koji su se naročito interesovale dame uz komentare da ih podsjeća na stara vremena kada su ga njihove bake gajile na terasama, kao i za tamjan ili tamjaniku zbog karakterističnog mirisa. Veliko interesovanje vladalo je i za verbene i petunije”, kazala je Marijana Popović iz Rasadnika Popović.

Veliko interesovanje posjetilaca vladalo je i za ponudu ostalih izlagača. Bojana Brujić iz Vrtnih centara Kalia kazala je da je bilo posjetilaca i iz primorskih gradova koji su juče u Deltu došli baš zbog sajma cvijeća.

“Tokom oba dana smo imali odličnu posjetu i Posjetioci oduševljeni ponudom izlagača
zaista veliko interesovanje, a posjetioci su se interesovali i za kućne i za vanjske biljke. Posebno bismo izdvojili interesovanje za vrste zamija kulkas, spartifilijum, kalanhoja, azaleja, ali i za sve vrste sezonskog bilja. Vlada i velika potražnja za biljkama za koje se vjeruje da donose sreću, za djecu, za dobro zdravlje. Dolaze nam sa informacijama koje su pronašli na internetu i traže baš te vrste,” kaže Bojana.

Veliku pažnju posjetilaca, naročito djevojčica i dama, privukla je i impresivna haljina od ruža koja je izložena na štandu agencije Luxury Events. Milica Mijatović, vlasnica ove agencije, autorka je ove kreacije.

“Za izradu haljine upotrebljeno je 700 ruža od svile i mnogo mi je drago što su reakcije posjetilaca divne. Na sajmu predstavljamo luksuzne kutije sa ružama Luxury Roses. U zavisnosti od veličine, cijene se kreću od 35 do 50 eura po kutiji”, objašnjava Milica.

Kako je tokom vikenda bilo sunčano vrijeme mnoge djevojčice i dame iz Delte su izašle sa cvjetnim šeširima iz kreativne radionice Angie&Me i ukrasima za kosu iz Ateljea Manufaktura. Veliko interesovanje vladalo je i za ikebane od cvijeća i bukete od satenskog cvijeća na štandovima Ikebane Stana i Radionica Anastasija, a pažnju su privukle i impresivne betonske fontane i žardinjere koje je predstavio Galdi d.o.o. iz Bara.

V Sajam cvijeća i ukrasnog bilja je organizovla agencija Memento marketing i komunikacije uz podršku šoping mola Delta City.